Μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου η έκρηξη στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης και η τραγωδία με τους δώδεκα νεκρούς και τους εξήντα δύο τραυματίες. Η λέξη «έγκλημα» κυριαρχεί σε όλες τις εφημερίδες ενώ μπορεί να έχουν γίνει δύο παραιτήσεις αλλά για την κοινή γνώμη θα πρέπει να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Είναι έγκλημα», γράφει ότι οι αρμόδιοι είχαν επανειλημμένως προειδοποιηθεί και τελευταία γραπτώς από τον αδικοχαμένο Διοικητή του Ναυτικού, έκαναν σύσκεψη αλλά δεν βρήκαν χρόνο για μέτρα. Αλλού γράφει ότι οι κάτοικοι της περιοχής νόμισαν ότι γινόταν σεισμός και ότι το ωστικό κύμα παρέσυρε πόρτες και παράθυρα.

Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφίες από τον χώρο της τραγωδίας με κύριο τίτλο «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ».

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Έγκλημα» γράφει για τα πολλά «γιατί» της τραγωδίας, με την οργή να ξεχειλίζει για τις ευθύνες των αρμοδίων. Η εφημερίδα γράφει ότι ξημέρωσε μια μαύρη Δευτέρα για την Κύπρο και ότι το κακό φαινόταν να έρχεται ενώ κηρύχθηκε τριήμερο πένθος. Γράφει επίσης ότι οι συγγενείς των νεκρών είναι οι τραγικές μορφές της τραγωδίας και ότι μόνο δύο από τους νεκρούς είναι δυνατό να αναγνωριστούν.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Έγκλημα και τραγωδία» γράφει ότι ο Ιούλιος είναι μαύρος για την Κύπρο και τους ανθρώπους της, δημοσιεύει φωτογραφίες από τον χώρο της τραγωδίας και γράφει επίσης ότι το συμβάν εξελίσσεται σε εφιάλτη για την οικονομία, αφού οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες σε όλους τους τομείς.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Μαύρισε ξανά η Κύπρος» και με φωτογραφία από την καταστροφή, γράφει ότι συγκλόνισε μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη, τις Βρυξέλλες και άλλες πρωτεύουσες διεθνώς η ανείπωτη τραγωδία που έντυσε στα μαύρα για μια ακόμη φορά την Κύπρο και ότι εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό θα βοηθήσουν στις έρευνες, ενώ ο πρόεδρος Χριστόφιας έδωσε οδηγίες για πλήρη και ενδελεχή διερεύνηση. Γράφει επίσης ότι είναι  επείγουσα η ανάγκη για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αφού χάθηκε το 53% της ενέργειας που παράγεται σε ηλεκτροπαραγωγούς σταθμούς.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Εγκληματικά λάθη» δημοσιεύει φωτογραφία από τον κατεστραμμένο σταθμό του Βασιλικού και γράφει για εγκληματική αμέλεια από πλευράς των αρμοδίων, που άφησαν τα εμπορευματοκιβώτια γεμάτα εκρηκτικά εκτεθειμένα για πάνω από δύο χρόνια.