Ποταμοί που υπερχείλισαν και πλημμύρες είναι το σκηνικό που επικρατεί από χθες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Βοσνίας, στις πόλεις Τσάπλινα και Μόσταρ, πλημμύρισαν κατοικίες και σπίτια, όπως ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας και της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Τα νερά χειμάρρων κατέκλυσαν κατοικίες και καταστήματα στο Μόσταρ. Στην πόλη Τσίτλουκ κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες και διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων. Από την υπερχείλιση ποταμών πλημμύρισαν κατοικίες και στις πόλεις Νόβι Γκραντ, Πριέντορ, Κόζαρσκα Ντούμπιτσα.

Η κακοκαιρία, με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα σε πόλεις στην επαρχία Σίμπενικ – Κνιν στη νότια Κροατία. Από τα νερά χειμάρρων προκλήθηκαν ζημιές στο οδόστρωμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης Σίμπενικ και πλημμύρισε το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Η κακοκαιρία προκάλεσε βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στις περιοχές Ντανίλο, Πέρκοβιτς, Ζάμποριτς και στο νησί Κάπριγιε.