Την προφυλάκιση του πρώην επικεφαλής της αρχής ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας και τριών άλλων κατηγορούμενων αποφάσισε το δικαστήριο, με την κατηγορία της κατάχρησης χρημάτων ισλαμικής φιλανθρωπικής οργάνωσης,

Η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον Ζαχίντ Ακμάν, πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου της χώρας και τρία υψηλόβαθμα στελέχη του τηλεοπτικού δικτύου Kanal 7.

Η έρευνα συνδέεται με μια δίκη που διεξήχθη το 2008 στη Γερμανία, στην οποία τρία ανώτερα στελέχη της οργάνωσης Deniz Feneri κρίθηκαν ένοχα για κατάχρηση χρημάτων από δωρεές και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης.

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) έχει διαψεύσει πως είχε οποιαδήποτε σχέση με την Deniz Feneri, η οποία εδρεύει στη Γερμανία, αν και η υπόθεση προκάλεσε κατηγορίες περί διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης.

Η ισλαμική φιλανθρωπική οργάνωση κατηγορείται για κατάχρηση χρημάτων από δωρεές και για αποστολή μέρους του κεφαλαίου στον φιλοκυβερνητικό όμιλο ΜΜΕ, Kanal 7.

Γερμανικό δικαστήριο είχε ανακοινώσει μετά τη δίκη ότι η φιλανθρωπική οργάνωση είχε λάβει 41 εκατομμύρια ευρώ σε δωρεές στη Γερμανία και ότι έστειλε 17 εκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία.