Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Σαουδική Αραβία συνέλαβαν δύο ξένους υπηκόους σε επιδρομή που πραγματοποίησαν σε παράνομο εργαστήριο κατασκευής εκρηκτικών σε κατοικία στο Ριάντ.

Ένας από τους συλληφθέντες είναι Σύρος, ο Γιάσερ Μοχάμεντ Αλ Μπαράζι, ο οποίος, σύμφωνα με το υπουργείο, ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επιθέσεις. Συνελήφθη επίσης μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες, η οποία κατηγορείται ότι τον βοηθούσε.

Το υπουργείο δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το πού ανήκαν οι ύποπτοι, ανέφερε όμως ότι αποτελούσαν μέρος μιας «παρεκκλίνουσας οργάνωσης».

Δύο ζώνες εκρηκτικών και εξαρτήματα κατασκευής βομβών βρέθηκαν κατά την επιδρομή στην περιοχή αλ-Φαϊχάα του Ριάντ. Επιδρομή πραγματοποιήθηκε επίσης και σε μια άλλη τοποθεσία που θεωρήθηκε ότι ήταν το σημείο αφετηρίας βομβιστών αυτοκτονίας στην περιοχή αλ-Τζαζίραχ, αλλά δεν βρέθηκε τίποτε.

Στις 15 Σεπτεμβρίου οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν δύο μαχητές και κατέσχεσαν όπλα και μία ζώνη εκρηκτικών σε επιδρομές στην πρωτεύουσα.

Η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει φέτος μια αύξηση του σουνιτικού ριζοσπαστισμού που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και έχει συλλάβει εκατοντάδες φερόμενους ως υποστηρικτές του.