H σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου χαιρέτισε σήμερα την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία που θα προσφέρουν στήριξη στον κοινό σύμμαχό τους, τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μάλιστα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα έκανε λόγο για αποτυχία του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, γεγονός που όπως συμπλήρωσε ώθησε τη Ρωσία να εμπλακεί άμεσα στη σύμπραξη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al- Manar.

Επιπλέον, ο Νασράλα επιβεβαίωσε ότι επετεύχθη συμφωνία κατάπαυσης πυρός διάρκειας 6 μηνών μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε 3 περιοχές της Συρίας.

Πρόκειται για την πόλη Ζαμπάντανι, που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και βρίσκεται κοντά στον Λίβανο και δύο σιιτικά χωριά στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Η συμφωνία επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και χάρη στη διαμεσολάβηση της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με όσα εξήγησε ο Νασράλα ότι προβλέπει η συμφωνία, θα υπάρξει «απομάκρυνση μαχητών και τραυματιών από την πόλη Ζαμπάντανι προς την επαρχία Ιντλίμπ (…) με αντάλλαγμα την απομάκρυνση 10.000 αμάχων από τα χωριά αλ Φούα και Κεφράγια (…) προς περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις».