Οι καρχαρίες θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως τα πιο θανατηφόρα πλάσματα του πλανήτη, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο που απειλεί την ανθρώπινη ύπαρξη: οι selfies! Η λήψη μιας selfie, είναι πραγματικά ένα επικίνδυνο «χόμπι» με πολλούς ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια της καλύτερης αυτοπροσωπογραφίας, όπως αποκαλύπτει σχετική έρευνα.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας 66χρονος Ιάπωνας τουρίστας έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να απαθανατίσει τον εαυτό του με φόντο το Taj Mahal στην Ινδία. Ο άτυχος άντρας, τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν γλίστρησε από τα σκαλοπάτια. Ο θάνατός του, ανεβάζει τους θανάτους από selfies στους 12 για το 2015, σύμφωνα με το Mashable την ίδια στιγμή που φέτος  8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καρχαρίες.

Όπως αναφέρει η Telegraph, αν και οι τουρίστες δείχνουν υποψιασμένοι για τους κινδύνους που κρύβει ο ωκεανός, εντούτοις το σοκαριστικό είναι ότι οι περισσότερες τραγικές απώλειες για μια selfie οφείλονται σε πτώσεις (από βράχια κλπ). Η επόμενη κύρια αιτία θανάτου, είναι η απροσεξία σε σημεία όπου περνούν τρένα, όταν αρκετοί ανυποψίαστοι στην προσπάθειά τους για μια καλή λήψη, παρασύρονται από αυτά και τελικά καταλήγουν.

Υπό το φόβο τέτοιων περιστατικών, οι υπεύθυνοι του Waterton Canyon στο Ντένβερ, αναγκάστηκαν να κλείσουν την πρόσβαση στο φαράγγι γιατί οι επισκέπτες δεν σταματούσαν να βγάζουν selfies. Η Disney με τη σειρά της έχει απαγορεύσει τα selfie sticks σε όλα τα θεματικά πάρκα για λόγους ασφάλειας.

ΣΕΛΦΙ