Να παραμείνει στην εξουσία δεσμεύτηκε ο Μουάμαρ Καντάφι σε χιλιάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στην Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης σήμερα προειδοποιώντας το NATO να σταματήσει την εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον των δυνάμεων που του είναι πιστές.

Επίσης, ο λίβυος ηγέτης απείλησε όσους επιδιώκουν την ανατροπή του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας συμβουλεύουμε να υποχωρήσετε πριν αντιμετωπίσετε μια μεγάλη καταστροφή» ενώ παράλληλα καταδίκασε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του την Δευτέρα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης λέγοντας τα εξής: «Σας συμβουλεύω να προσγειώσετε τα αεροπλάνα σας. . . και να συζητήσετε με το λιβυκό λαό».

Τέλος, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, τους κάλεσε «να μαζέψουν τα όπλα» που ρίχνει η Γαλλία με αλεξίπτωτα και προορίζονται για τους εξεγερμένους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί αν και ορισμένοι από τους περίπου 300 ανθρώπους που πήραν μέρος στα επεισόδια έφεραν επιθετικά και κυνηγετικά τουφέκια.