Το φεστιβάλ Burning Man που γίνεται κάθε χρόνο στην έρημο της Νεβάδα είναι μια γιορτή της τέχνης, της μουσικής, της εναλλακτικής ζωής αλλά αυτό που κυριαρχεί αναμφίβολα είναι η προσπάθεια των συμμετεχόντων να κάνουν εμφανίσεις που θα μείνουν αξέχαστες.

Πολλοί σχεδιάζουν επί μήνες αυτά που θα φορέσουν στην ξέφρενη εβδομάδα ζωής της πόλης στην έρημο που στήνεται για το φεστιβάλ και εξαφανίζεται με την ολοκλήρωσή του.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τη δεκαετία του ’80 και εκπέμπει το μήνυμα μιας εναλλακτικής ζωής, της ενότητας, της ενσωμάτωσης, της δημιουργικότητας και του αντι-καταναλωτισμού. Αυτό προσπαθούν να οπτικοποιήσουν εκείνοι που σπεύδουν να συμμετάσχουν στα επονομαζόμενα σύγχρονα «Σόδομα και Γόμορρα».

Ανάμεσα στους 70.000 ανθρώπους που έζησαν μια εβδομάδα στην αυτοσχέδια κοινότητα της ερήμου, κάποιους θα τους θυμόμαστε. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη διοργάνωση του φεστιβάλ, του χρόνου.

maskfn2 maskfn3 maskfn4 maskfn5 maskfn6 maskfn7 maskfn8 maskfn9 maskfn10

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.