Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Χέπενχαϊμ της Γερμανίας, όπως ανακοίνωση η αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη χώρα, όπου οι αρχές αναμένουν πως ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που θα υποδεχθεί φέτος θα τετραπλασιαστεί σε σχέση με το 2014 φθάνοντας τους 800.000, καταγράφεται τους τελευταίους μήνες έξαρση των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας: έχουν καταγραφεί πάνω από 100.

«Ένας άνθρωπος που προσπάθησε να σωθεί πηδώντας από ένα παράθυρο στον δεύτερο όροφο τραυματίστηκε σοβαρά», ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Κριστιάνε Κόμπους ενώ τέσσερις άνθρωποι αντιμετωπίζουν λιγότερο σοβαρά προβλήματα καθώς εισέπνευσαν καπνό.

Στο τριώροφο κτίριο φιλοξενούνται πάνω από 60 πρόσφυγες από χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ, η Σομαλία και η Αιθιοπία.

«Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα. Βάσει των αρχικών ευρημάτων (της έρευνας) η φωτιά εκδηλώθηκε πίσω από την πόρτα της εισόδου από άγνωστο λόγο», ανέφερε η Κόμπους.

Η αστυνομία και η κρατιδιακή εισαγγελία άρχισαν έρευνα για τα αίτια της φωτιάς, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι περισσότερες από τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία έχουν στοχοθετήσει άδεια κτίρια ή κτίρια που υποβάλλονταν σε μετατροπές για να γίνουν κέντρα υποδοχής. Ωστόσο πολιτικοί είχαν προειδοποιήσει ότι ήταν ζήτημα χρόνου να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα μεταξύ των προσφύγων.

Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη κρίση μαζικής έλευσης μεταναστών μετά τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990.

Η κρίση έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο σύστημα ασύλου της ΕΕ, έχει διχάσει τα 28 κράτη μέλη και τροφοδοτεί την άνοδο της ακροδεξιάς.