Το ΝΑΤΟ διαθέτει αρκετά μέσα για να συνεχίσει καλά την επιχείρηση στη Λιβύη αλλά τα ευρωπαϊκά μέλη της Συμμαχίας θα πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους για να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φο Ράσμουσεν.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω κατ’ αρχήν ότι έχουμε όλα τα μέσα και όλα τα αναγκαία για να συνεχίσουμε την επιχείρηση στη Λιβύη και να την διεξάγουμε καλά» δήλωσε ο κ. Ράσμουσεν, μιλώντας στον Τύπο από το Μαυροβούνιο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Μαυροβούνιου Ιγκόρ Λούκσιτς στο περιθώριο της συνόδου της Αδριατικής Χάρτας, που συνενώνει πολλές χώρες των Βαλκανίων μέλη του ΝΑΤΟ ή χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν σ αυτό.

«Οι ευρωπαϊκές επενδύσεις στον τομέα της άμυνας έχουν περιοριστεί πολύ» είπε ο κ. Ράσμουσεν και επισήμανε ότι «η επιχείρηση στη Λιβύη δείχνει ότι οι ευρωπαίοι σύμμαχοι και ο Καναδάς καθώς και οι χώρες της νοτιανατολικής Ευρώπης πρέπει να επιδείξουν μια πρωταρχική υπευθυνότητα».