Η στρατιωτική αστυνομία του Ρίο ντε Ζανέιρο ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εναντίον εμπόρων ναρκωτικών σε μια φαβέλα (παραγκούπολη).

Άνδρες του Τάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων (Bope) εισέβαλαν τα ξημερώματα στη φτωχική συνοικία Ενζένιου, στα βόρεια της πόλης, αναζητώντας εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι είχαν διαφύγει την προηγουμένη από μια γειτονική φαβέλα, η οποία έχει καταληφθεί από την αστυνομία.

Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν ξεκινήσει από το 2008 μια μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να «ειρηνεύσουν» το Ρίο ντε Ζανέιρο ενόψει του Μουντιάλ του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει επιχειρήσεις σε περισσότερες από 20 φαβέλες και έχουν εκδιωχθεί οι έμποροι ναρκωτικών.

Ο αντισυνταγματάρχης της Bope Αλεξάντρ Φοντενέλε είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αστυνομικοί που πήγαν στο Ενζένιου δέχτηκαν βροχή από σφαίρες και απάντησαν. Η ανταλλαγή πυρών διήρκησε επί πολλές ώρες.

Ένας κάτοικος της φαβέλας τραυματίστηκε την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του. Οι οκτώ νεκροί σύμφωνα με τις αρχές είναι όλοι τους έμποροι ναρκωτικών.