Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε σήμερα «σημαντική στιγμή» τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν και τόνισε ότι, εξ όσων γνωρίζει, αποτελεί ένα βήμα προς τα εμπρός που θα περιορίσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης.

«Πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα που βάζει τέλος στα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν» είπε η Κλίντον μετά τη συνάντηση που είχε στο Καπιτώλιο με βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος. Σημείωσε μάλιστα ότι η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στην Ουάσινγκτον να επικεντρωθεί στην αποτροπή άλλων κακών ενεργειών εκ μέρους του Ιράν.

Δύο από τους βουλευτές με τους οποίους συναντήθηκε η Κλίντον, ο Ερλ Μπλουμενάουερ και ο Μπραντ Σέρμαν, ανέφεραν ότι η πρώην υπουργός τους είπε πως η συμφωνία «αξίζει να υποστηριχθεί». Ο Μπλουμενάουερ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Χίλαρι Κλίντον τους μίλησε για το ιστορικό της συμφωνίας και τα γεγονότα που οδήγησαν στην επίτευξή της και τους εξήγησε το «γιατί μας θέτει σε δυνητικά ισχυρότερη θέση».