Ξεπέρασαν τους 750 οι νεκροί από το κύμα ζέστης που πλήττει το νότιο Πακιστάν κι ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμα περισσότερους θανάτους καθώς η θερμοκρασία παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη μέρα σε υψηλά επίπεδα, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Τουλάχιστον  758 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία, αφυδάτωση και άλλα προβλήματα που οφείλονται στη ζέστη στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, από το Σάββατο έως σήμερα.

«Το νεκροτομείο γέμισε, στοιβάζουν τη μία σορό πάνω στην άλλη», δήλωσε εκπρόσωπος του μεγαλύτερου κυβερνητικού νοσοκομείου της πόλης.«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό εδώ», πρόσθεσε σημειώνοντας πως από το Σάββατο έχουν εισαχθεί περισσότεροι από 5000 ασθενείς.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που δεν άντεξαν τη ζέστη ήταν είτε ηλικιωμένοι είτε φτωχοί. «Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται εδώ πάσχουν από θερμοπληξία και είναι μεγάλοι σε ηλικία, από 45 έως 50 ετών οπότε όσο μεγαλύτεροι είναι, τόσο πιο σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», λέει στο Reuters ένας από τους εθελοντές.

Η επαρχιακή κυβέρνηση κήρυξε αργία σήμερα για τα σχολεία και τις κρατικές υπηρεσίες λόγω της μεγάλης ζέστης αλλά πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά.

Τα νοσοκομεία κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πόλη βρίσκεται σε κλοιό θερμοκρασιών που κυμαίνονται στους 43 βαθμούς Κελσίου και υγρασίας.