Άντρες που έγιναν γυναίκες και πάλι άντρες

Ο όρος Detransitioning που ορίζει όσους μετάνιωσαν την αλλαγή φύλου


ΚΟΣΜΟΣ
14:19
16/06/2015
Άντρες που έγιναν γυναίκες και πάλι άντρες
2
loading

Πριν από περίπου εφτά χρόνια, ο Joel Nowak έστειλε ένα γράμμα σε φίλους και συναδέλφους μέσω του οποίου τους ανακοίνωνε την απόφασή του να προχωρήσει σε αλλαγή φύλου. Είχε αρχίσει να προσδιορίζεται ως γυναίκα: έκανε ενέσεις με ορμόνες, άλλαξε το όνομα και τελικά προχώρησε στην επέμβαση. Τώρα, επιθυμεί να αλλάξει φύλο και να γίνει και πάλι άντρας.

«Ήταν πραγματικά μια συναρπαστική στιγμή», ανέφερε ο ίδιος στο Vocativ «αλλά άρχισα να έχω αμφιβολίες. Άρχισα να πιστεύω ότι ήμουν γυναίκα μέσα σε αντρικό σώμα-αλλά όσο περνούσε ο καιρός, συνειδητοποίησα ότι είμαι άντρας και μάλλον δεν έχω πρόβλημα με το να είμαι άντρας…», παραδέχεται.

Οπότε, ο Nowak άρχισε το detransition (όσοι επανέρχονται μετά από μια αλλαγή φύλου).

Η αλλαγή μετά από μια αλλαγή, το De-transitioning, όπως στην περίπτωση του Nowak είναι εξαιρετικά  σπάνια. Σύμφωνα με έρευνες, το ποσοστό όσων μετάνιωσαν για την επέμβαση, είναι της τάξης του 1%-2%.

Εκτός από την περίπτωση του Nowak, υπάρχει και αυτή ενός 41χρονου ο οποίος γράφει στο σάιτ Third Way Trans με το ψευδώνυμο TWT. Σε ένα από τα κείμενά του αναφέρει ότι ο λόγος που άλλαξε φύλο στα 19 ήταν, εν μέρει, και στο bullying που γίνονταν εις βάρος του. «Υπήρχε βαθιά ριζωμένη η πεποίθηση ότι δεν μπορούσα ταυτόχρονα να είμαι ο εαυτός μου και άντρας, οπότε έπρεπε να γίνω γυναίκα με σκοπό να ολοκληρωθώ…».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar elGC

    Μπαχαλοκατάσταση μυαλού...

  2. avatar Κρίτων

    Και αν ξαναλλάξει γνώμη? Και μετά αλλάξει πάλι. Και αν κάθε μέρα που ξυπνάει έχει διαφορετική γνώμη για το τι είναι? Στην σύγχρονη κοινωνία μας αρκεί να έχει λεφτά και αλλάζει όσες φορές θέλει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει