Βρέφος που, όπως υποστήριξαν, είχε τραυματιστεί από αεροπορικό βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ έδειξαν οι συνεργάτες του Μουαμάρ Καντάφι σε ξένους δημοσιογράφους.

Ωστόσο μέλος του προσωπικού του νοσοκομείου με ένα σημείωμα που πέρασε σε έναν δημοσιογράφο, αποκάλυψε ότι το κοριτσάκι στην πραγματικότητα τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα.

Αρχικά οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν από στελέχη της κυβέρνησης Καντάφι σε ένα αγρόκτημα στα προάστια της Λιβύης, όπου ένας άνδρας είπε ότι πυραυλική επίθεση είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν πολλά ζώα του. Ο άνδρας είπε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ωστόσο άλλοι άνθρωποι στην περιοχή είπαν πως άκουσαν ότι τραυματίστηκαν παιδιά.

Οι δημοσιογράφοι μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε νοσοκομείο στο κέντρο της πρωτεύουσας όπου τους επιδείχθηκε ένα αναίσθητο βρέφος που νοσηλευόταν εκεί. Ένας άνδρας στο πλάι του κρεβατιού είπε ότι είναι ο θείος της μικρής και ότι τραυματίστηκε από πυραυλική επίθεση της Κυριακής. Όμως ένα μέλος του προσωπικού πέρασε ένα σημείωμα σε έναν δημοσιογράφο που έγραφε στα αγγλικά: «Πρόκειται για θύμα τροχαίου. Αυτή είναι η αλήθεια».

Η κυβέρνηση της Λιβύης υποστηρίζει ότι πάνω από 700 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 4.000 έχουν τραυματιστεί από τις νατοϊκές αεροπορικές επιδρομές. Ωστόσο οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν έχουν δει συγκεκριμένα στοιχεία που να καταδεικνύουν ένα μεγάλο αριθμό απωλειών μεταξύ των αμάχων.