Πρόσφυγες από τη Λιβύη είναι οι 200 ως 270 άνθρωποι που αγνοούνται στη Μεσόγειο έπειτα από βλάβη που υπέστη το πλοίο που τους μετέφερε λαθραία στην Ευρώπη, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας TAP.

Η τυνησιακή ακτοφυλακή διέσωσε 570 από τους ανθρώπους που επέβαιναν στο πλοίο, αλλά αυτοί που αγνοούνται πιστεύεται ότι πνίγηκαν καθώς προσπαθούσαν να το εγκαταλείψουν.

Το πλοίο μετέφερε περίπου 800 πρόσφυγες και υπάρχουν ήδη δύο νεκροί, σημείωσε το πρακτορείο.

Το πλοίο, το οποίο ήταν υπερφορτωμένο και μετέφερε πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη Λιβύη για να γλιτώσουν από τη βία, αντιμετώπισε προβλήματα την Τρίτη καθώς βρισκόταν περίπου 20 χιλιόμετρα ανοιχτά του νησιού της Τυνησίας Κερκενάχ, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων.

Η τυνησιακή ακτοφυλακή και ο στρατός πραγματοποιούν από χθες επιχειρήσεις διάσωσης για να βγάλουν στη στεριά τους πρόσφυγες από τη Λιβύη, οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Από αυτούς που διασώθηκαν, περίπου 200 έχουν ήδη μεταφερθεί στον καταυλισμό προσφύγων της Σούσα, στη νότια Τυνησία, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από τη μεθόριο Τυνησίας-Λιβύης. Εκεί θα μεταφερθούν και οι άλλοι πρόσφυγες που γλίτωσαν από το ναυάγιο.

Χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τους τελευταίους μήνες τη βόρεια Αφρική για να γλιτώσουν από τη βία κατευθύνονται προς την Ιταλία με ετοιμόρροπα πλοία, προκαλώντας μια κρίση μετανάστευσης στη Λαμπεντούζα, το ιταλικό νησί που βρίσκεται στα μέσα της απόστασης μεταξύ της Τυνησίας και της Σικελίας.