Ο ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ, κάλεσε σήμερα τους παλαίμαχους πολεμιστές στον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα (1992-95) να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη στήριξη του πρώην αρχηγού των σερβοβοσνιακών δυνάμεων Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στη Σερβία.

«Στηρίζω το δικαίωμα των πρώην πολεμιστών και πολιτών της Ρεπούμπλικα Σπρσκα (οντότητας των Σέρβων της Βοσνίας) να εκφράσουν την άποψή τους για τη σύλληψη του στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς», τονίζει ο Ντόντικ σε ανακοινωθέν του που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του, την προτεραία μίας διαδήλωσης στη Μπάνια Λούκα, πρωτεύουσα της σερβοβοσνιακής πλευράς.

«Είμαι πεπεισμένος πως όλες οι συγκεντρώσεις θα διεξαχθούν με ηρεμία και αξιοπρέπεια, χωρίς το παραμικρό επεισόδιο», τόνισε ο ίδιος.

Η ένωση των Σέρβων πρώην πολεμιστών έχει καλέσει για αύριο μεγάλη συγκέντρωση στη Μπάνια Λούκα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει σε πολλές κωμοπόλεις της σερβοβοσνιακής οντότητας από την ημέρα της σύλληψης του Μλάντιτς.