Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, διαβεβαίωσε το Ρώσο πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ότι η συριακή ηγεσία θα κάνει το παν για την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των πολιτών και έχει σκοπό τους τις μεταρρυθμίσεις, ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Σε συνέχεια της τηλεφωνικής συνομιλίας των δύο ηγετών από 6 Απριλίου και ενόψει της επίσκεψής του στη Γαλλία για τη Σύνοδο των Οκτώ, ο κ. Μεντβέντεφ εξέφρασε τη θέση αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως προς τις εξελίξεις στη Συρία και την ελπίδα ότι η πορεία των μεταρρυθμίσεων, που έχει διακηρύξει ο πρόεδρος Άσαντ θα ακολουθηθεί από τη συριακή ηγεσία με τη μέγιστη ενεργητικότητα, σε ευρύ διάλογο με την κοινή γνώμη της χώρας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα οι δύο πρόεδροι.

«Ο Άσαντ δήλωση ότι η συριακή ηγεσία κάνει και θα κάνει το παν, ώστε να διασφαλίσει την ελεύθερη έκφραση της βούλησης των Σύρων πολιτών, που πραγματοποιείται με ειρηνικό τρόπο. Την ίδια στιγμή η ηγεσία της Συρίας δεν προτίθεται να επιτρέψει ενέργειες ριζοσπαστικών και φονταμενταλιστικών ομάδων», σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

Προ ημερών ο κ. Μεντβέντεφ είχε σαφώς διακηρύξει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει οποιοδήποτε ψήφισμα για τη Συρία αντίστοιχο εκείνου που επέτρεψε τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη «όσο και να μου το ζητήσουν οι φίλοι μου».