Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ εκτίμησε σήμερα ότι η ομιλία του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός παλαιστινιακού κράτους με βάση τα σύνορα του 1967, δεν ήταν και τόσο κακή.

Οι δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού έρχονται σε αντίθεση με αυτές του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος απέρριψε χθες τις προτάσεις του Ομπάμα χαρακτηρίζοντας μάλιστα τα σύνορα του 1967 «ανυπεράσπιστα».

«Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε τη μελλοντική χάραξη των συνόρων με ένα παλαιστινιακό κράτος με βάση αυτά τα σύνορα, με ανταλλαγές περιοχών στις οποίες θα συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές», εκτίμησε ο Μπαράκ.

Πρόσθεσε εξάλλου ότι υπό αυτές τις συνθήκες, η θέση του Ομπάμα δεν διαφέρει από αυτές που έχουν εκφράσει στο παρελθόν οι προκάτοχοί του.

Παράλληλα χαιρέτισε την άρνηση του Αμερικανού προέδρου, να υποστηρίξει μία πρόταση αναγνώρισης από τον ΟΗΕ ενός παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, που θα υποβάλουν οι Παλαιστίνιοι τον Σεπτέμβριο στο Συμβούλιο Ασφαλείας.