Η CIA αποκρυπτογραφεί το «ημερολόγιο» του ηγέτη της Αλ Κάιντα που περιέχει ιδέες για μελλοντικές επιχειρήσεις. Το «ημερολόγιο» που βρέθηκε στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το οποίο περιέχει χειρόγραφες σημειώσεις του αρχηγού της Αλ Κάιντα για μελλοντικές επιχειρήσεις, έχει γίνει το αντικείμενο μελέτης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Όσο και αν η CIA επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα, προκύπτουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήθελε να πραγματοποιήσει επιθέσεις κατά δυτικών στόχων που θα έσπερναν το θάνατο και τον πανικό.

«Ο Λάντεν φέρεται να έχει κάνει υπολογισμούς για το πόσο πολλοί αμερικανοί θα έπρεπε να σκοτωθούν, ώστε οι ΗΠΑ να εξαναγκαστούν να φύγουν από τη Μέση Ανατολή», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είχε πειστεί ότι μόνο μία μεγάλη αιματοχυσία συγκρίσιμη με εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου θα προκαλούσε το απαραίτητο σοκ το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή πολιτικής στην περιοχή από τις ΗΠΑ. «Μικρότερες επιθέσεις δεν θα είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα», φέρεται να δήλωσε.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν