Στο δικαστήριο του Μιλάνουν προσήλθε και πάλι σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες για δωροδοκία του βρετανού δικηγόρου Ντέϊβιντ Μιλς.

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, επωφελούμενος μιας διακοπής της δικάσιμου, ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε με εγκωμιαστικό τόνο στους δικαστικούς που έχασαν την ζωή τους κατά την περίοδο της τρομοκρατίας.

«Υπάρχουν άξιοι δικαστικοί που έπεσαν θύματα των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Πρόκειται για σχεδόν ηρωικά πρόσωπα, ή μάλλον, ξεκάθαρα ηρωικά, προς τα οποία πρέπει να δείχνουμε τον μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό και όλη μας την ευγνωμοσύνη», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην σημερινή του σχέση με τους εκπροσώπους του δικαστηρίου του Μιλάνου, αλλάζοντας ριζικά τόνο και διάθεση. «Μου απήγγειλαν αβάσιμες κατηγορίες είκοσι τέσσερις φορές, χρησιμοποιώντας, κατά την άποψή μου, το δίκαιο ως όπλο κατά του προσώπου μου, διότι με θεωρούν πολιτικό αντίπαλο», υπογράμμισε ο ιταλός πρωθυπουργός. Ζήτησε μάλιστα να συσταθεί ειδική εξεταστική επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου που να ασχοληθεί με το όλο θέμα.

Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η βίαιη απομάκρυνση ενός δικηγόρου που, την στιγμή άφιξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αμφισβήτησε τις μεθόδους και την προβληματική λειτουργία της ιταλικής δικαιοσύνης.