Μικρή η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες της Αλβανίας αφού μέχρι τις 14.00, ώρα Αλβανίας,  είχε ψηφίσει μόλις το 22% του εκλογικού σώματος.

Η ψηφοφορία, παρά τις αρνητικές εκτιμήσεις, συνεχίζεται ομαλά με μικρά προβλήματα τεχνικού περιεχομένου, όπως είναι η μελάνη επιβεβαίωσης της ψήφου, η παρουσία των μελών των εφορευτικών επιτροπών, ο αριθμός των ψηφοδελτίων.

Σημειώνεται ότι σε 8 μόνο εκλογικά τμήματα δεν πραγματοποιείται ψηφοφορία, ενώ δεν λείπουν τα μικροεπεισόδια τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στα Τίρανα και τους βόρειους νομούς της χώρας.

Τις εκλογές παρακολουθούν περίπου 4 χιλιάδες παρατηρητές και 500 από αυτούς ανήκουν στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, ΟΑΣΕ-ODHIR.

Ωστόσο μικρή αναστάτωση δημιουργήθηκε όταν δύο ποψήφιοι έπαρχοι του νεοσύστατου Κόμματος των Ελλήνων ΜΕΓΑ, συγκεκριμένα στην Πάνω και Κάτω Δρόπολη νομού Αργυροκάστρου διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΑΣΕ για την μονομερή ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ των υποψηφίων του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), του Γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου.

Τέλος, στο δήμο της Χιμάρας μέχρι τις 14.00 ψήφισε το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, όπου ψήφισαν κυρίως οι ψηφοφόροι που ήρθαν από την Ελλάδα, οι οποίοι ήδη επιστρέφουν. Στο χωριό Καλτσάτι της επαρχίας της Λειβαδιάς, η ψηφοφορία αναβλήθηκε λόγω του ότι ένα μέρος των μελών της εφορευτικής επιτροπής μετέφερε παράνομα το εκλογικό τμήμα σε ιδιωτικό χώρο.