Μία από τις κόρες του Οσάμα μπιν Λάντεν επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της σκοτώθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες λέγοντας ότι η ίδια ήταν παρούσα κατά την επιχείρηση που έγινε στην κατοικία του ηγέτη της Αλ Κάιντα στην πόλη Αμποταμπάντ.

Σύμφωνα με την πακιστανική εφημερίδα Dawn, το 12χρονο κορίτσι είπε σε αξιωματούχους της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών (ISI) ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του θανάτου του μπιν Λάντεν.

«Η έφηβη κόρη του μπιν Λάντεν είδε το θάνατο του πατέρα της στο συγκρότημα της Αμποταμπάντ, σύμφωνα με αξιωματούχο της ISI», γράφει η εφημερίδα. Στο δημοσίευμα δεν γίνεται καμία αναφορά στο αν ο μπιν Λάντεν αντιστάθηκε, και με ποιο τρόπο, προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες των Αμερικανών στρατιωτών.

Η 12χρονη είναι το μοναδικό πρόσωπο που έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, μετά την ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μια άλλη εφημερίδα, η The News, γράφει επίσης ότι το κορίτσι «επιβεβαίωσε ότι ο πατέρας της συνελήφθη ζωντανός και πυροβολήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης». Ο ισχυρισμός αυτός αντικρούει τις αμερικανικές δηλώσεις ότι οι στρατιώτες προσπάθησαν να συλλάβουν τον μπιν Λάντεν αλλά τελικά τον σκότωσαν επειδή αντιστάθηκε.

Η Dawn αναφέρει επίσης ότι μέσα στο συγκρότημα τη στιγμή της επίθεσης βρίσκονταν 17-18 άτομα και ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες, εκτός από τη σορό του ηγέτη της Αλ-Κάιντα, πήραν μαζί τους και έναν από τους γιους του. Ωστόσο, πηγή της ISI είπε ότι στο σπίτι βρέθηκαν τέσσερα πτώματα ανδρών, μεταξύ των οποίων και αυτό του γιου του. Η σορός του ενός άνδρα δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, ενώ οι άλλοι δύο ήταν αδέλφια.

Οι πακιστανικές δυνάμεις, που έφτασαν στο σπίτι μετά την αποχώρηση των Αμερικανών, βρήκαν στο τριώροφο κτίριο, εκτός από το κορίτσι, μία από τις συζύγους του Μπιν Λάντεν, τουλάχιστον άλλες δύο γυναίκες και οκτώ παιδιά. Όλοι τους κρατούνται από τις υπηρεσίες ασφαλείας ενώ ορισμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία γιατί έχουν τραυματιστεί. Τα άτομα που διέμεναν στο σπίτι κατάγονταν από τη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη. Όλοι τους θα ανακριθούν και στη συνέχεια θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν