Ένας από τους γιους του Οσάμα Μπιν Λάντεν, δύο άντρες προφανώς συνεργάτες του και μια γυναίκα σκοτώθηκαν στην διάρκεια της 40λεπτης επιχείρησης κατά του  ηγέτη της Αλ Κάιντα σε σπίτι κοντά στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μια «μικρή ομάδα» αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει διευκρινίσει αν την αποτελούσαν μέλη της CIA ή των ειδικών δυνάμεων.

Επίσης τραυματίστηκαν άλλες δύο γυναίκες. Αρκετές γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν μέσα στην κατοικία.

«Ήταν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση», δήλωσε αξιωματούχος προσθέτοντας πως ένα πακιστανικό ελικόπτερο συνετρίβη εξαιτίας «μηχανικής βλάβης» αναγκάζοντας όλα τα μέλη της ομάδας να επιβιβαστούν σε άλλο για να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.

Το συγκρότημα που ζούσε ο Μπιν Λάντεν ολοκληρώθηκε πριν από πέντε χρόνια. Είναι καλά προφυλαγμένο με ψηλούς τοίχους και συρματοπλέγματα.

Οι πρώτες πληροφορίες ότι ο Μπιν Λάντεν πιθανόν να βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή έφτασαν στις αμερικανικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2010.

Η Ουάσινγκτον έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η σορός του Λάντεν τυγχάνει της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση.

Δείτε το βίντεο

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν