Τρεις ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Λιβύης, της Τρίπολης, δήλωσαν μάρτυρες που δεν ήταν σε θέση να πουν ποιοι ήταν οι στόχοι.

«Ακούσαμε τρεις ισχυρές εκρήξεις και είδαμε φλόγες και καπνό να βγαίνουν από μια τοποθεσία όχι μακριά από εμάς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος της συνοικίας Άιν Ζάρα, στην ανατολική Τρίπολη.

Άλλες δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την ίδια συνοικία λίγο αργότερα, δήλωσε ένας άλλος μάρτυρας.

Η πρωτεύουσα της Λιβύης είναι από την Παρασκευή ο στόχος εντατικών επιδρομών του ΝΑΤΟ.

Τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, το γραφείο του αμφισβητούμενου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, που βρίσκεται στην τεράστιας έκτασης κατοικία του στην Τρίπολη, καταστράφηκε ολοσχερώς από αεροπορικό πλήγμα του ΝΑΤΟ και ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη, οι πιο ισχυρές που έχουν πλήξει μέχρι τώρα την πρωτεύουσα.

Τρεις υπάλληλοι σκοτώθηκαν και άλλοι 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι 15 σοβαρά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του καθεστώτος, Μούσα Ιμπραήμ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά από το κατεστραμμένο κτίριο.

Αντίθετα, ο συνταγματάρχης Καντάφι «είναι καλά, η υγεία του είναι καλή και το ηθικό του υψηλό», δήλωσε ο Ιμπραήμ. Είναι σε «ασφαλές μέρος και διευθύνει τη μάχη».

Στις Βρυξέλλες, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της νύχτας εξαπέλυσε στοχευμένο πλήγμα στο κέντρο της Τρίπολης εναντίον «ενός κέντρου επικοινωνιών που χρησιμοποιείτο για το συντονισμό επιθέσεων εναντίον των αμάχων».