Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίσθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης Μιζουράτα στη δυτική Λιβύη από πιστές στο Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, δυνάμεις, δήλωσε σήμερα στο αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα εκπρόσωπος των εξεγερθέντων.

«Σήμερα το πρωί, γύρω στις 2 τοπική ώρα σημειώθηκε μια μεγάλη έκρηξη στη Μιζουράτα», τόνισε στο Αλ Τζαζίρα ο Άμπντελ Μπασέτ Μεζερίκ. Σύμφωνα με τους εξεγερμένους, δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδιζαν την πόλη όλο το πρωί.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίσθηκαν από την επίθεση που έκαναν στα τυφλά οι δυνάμεις του Καντάφι», τόνισε ο Μεζερίκ.

Εν τω μεταξύ, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι, δήλωσε σήμερα ότι ο Λίβυος ηγέτης και η οικογένειά του δεν μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο πολιτικό ρόλο πρώτου επιπέδου στο μέλλον στη Λιβύη.

«Πιστεύω ότι ο Καντάφι πρέπει ν’ αποσυρθεί. Αυτή είναι μια προϋπόθεση για τη λιβυκή εθνική συμφιλίωση», δήλωσε ο ιταλός υπουργός, μια ημέρα μετά την ανάληψη μεσολαβητικού ρόλου από τη Αφρικανική Ένωση.

Σύμφωνα με την Αφρικανική Ένωση, ο Καντάφι «αποδέχθηκε» τον αφρικανικό οδικό χάρτη, ο οποίος προβλέπει κυρίως την «άμεση κατάπαυση του πυρός», τη διευκόλυνση της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στον πληθυσμό και την έναρξη διαλόγου «ανάμεσα στις λιβυκές πλευρές» ενόψει μιας μεταβατικής περιόδου.