Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 22 αγνοούνται μετά το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Conson από τις βόρειες και ανατολικές Φιλιππίνες.

Ο Κόνσον έφθασε αργά χθες Τρίτη στις ακτές στη βορειοανατολική επαρχία Κεσόν, με ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους να πλήττουν τη Μανίλα και αρκετές επαρχίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, δυο από τα θύματα ήταν μια 35χρονη μητέρα και η κόρη της, 2 ετών, που έχασαν τη ζωή τους όταν ένα δέντρο μάνγκο έπεσε πάνω στο σπίτι τους στην πόλη Τρέσε Μαρτίρες, στην επαρχία Καβίτε.

Έξι άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα νερά πλημμύρας στις πόλεις Λόρελ και Ταλισάι στην κοντινή επαρχία Μπατάνγκας,τρεις ακόμη άνθρωποι αγνοούνται μετά την πλημμύρα.

Στη Μανίλα και σε κοντινές επαρχίες σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης λόγω ζημιών στο δίκτυο μεταφοράς. Τα περισσότερα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ ορισμένες κρατικές υπηρεσίες δε λειτούργησαν. Ακυρώθηκαν αρκετές πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο στην Μανίλα και ανεστάλη η λειτουργία του μετρό της πρωτεύουσας.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο τυφώνας Ketsana, που έπληξε τις Φιλιππίνες το 2009, στοίχισε τη ζωή  σε 277 ανθρώπους, άφησε χιλιάδες άλλους άστεγους και προκάλεσε ζημιές που ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια.