Απέκλεισε το Όσλο το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων της Λιβύης, μια πρόταση που διατύπωσαν κυρίως ΗΠΑ και Γαλλία για να επισπευσθεί η πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.

«Όσον αφορά τη Νορβηγία, ο εξοπλισμός των λιβυκών αντικαθεστωτικών δυνάμεων δεν είναι της παρούσης», δήλωσε η υπουργός Αμυνας Γκρέτε Φαρέμο, σύμφωνα με τη δημόσια νορβηγική τηλεόραση NRK, κατά τη συνάντησή της με τα πληρώματα των έξι νορβηγικών F-16 που εστάλησαν στην Κρήτη για να συμμετάσχουν στους βομβαρδισμούς στη Λιβύη.

Η πρόταση για τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, ο οποίες είναι αποδιοργανωμένες και ανεπαρκώς εξοπλισμένες για ν΄αντιμετωπίσουν τις δυνάμεις του Καντάφι, διατυπώθηκε χθες από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

«Δεν το αποκλείω», δήλωσε χθες ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο NBC ενώ ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Αλέν Ζιπέ δήλωσε στο Λονδίνο ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει με τους συμμάχους της το ενδεχόμενο στρατιωτικής βοήθειας προς τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Ο Γυπουργός παραδέχθηκε ωστόσο ότι αυτό δεν προβλέπεται από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΟΗΕ.