Αμφιλεγόμενο και ακραίο μέτρο χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Λιβύης τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη προειδοποιώντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διχάσει τη διεθνή κοινότητα.

Το θέμα του εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών δυνάμεων της Λιβύης ετέθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στο Λονδίνο.

Η Γαλλία δήλωσε μέσω του υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ έτοιμη να συζητήσει με τους συμμάχους της τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας προς τους αντικαθεστωτικούς, παραδεχόμενη ωστόσο ότι δεν προβλέπεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όταν ερωτήθηκε για το θέμα από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC χθες το βράδυ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα απάντησε: «Δεν το αποκλείω. Αλλά δεν λέω και ότι θα γίνει».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι δήλωσε από την πλευρά του ότι διαμορφώθηκε ομόφωνη συναίνεση κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Ομάδας Επαφής στο Λονδίνο ως προς το ότι ο Καντάφι πρέπει να αποχωρήσει.