Εκατόν τριάντα εννέα χωρικοί στην ανατολική Κίνα έπεσαν θύματα δηλητηρίασης από εκπομπές μολύβδου από εργοστάσιο που παράγει μπαταρίες στην ανατολική Κίνα. Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και 35 παιδιά. Η υπόθεση προστίθεται σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών τα τελευταία χρόνια.

Οι χωρικοί, οι οποίοι ζουν στην κοντά στην πόλη Τάισιου, στην παραθαλάσσια επαρχία Σετζιάνγκ, βρέθηκε ότι έχουν αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα. Τρεις από τους ενήλικες έχουν τιμές μολύβδου στο αίμα που είναι υπερτριπλάσιες του ορίου ασφαλείας για τους ανθρώπους, κανείς όμως δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο.

Οι χωρικοί ενημερώθηκαν ότι πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφίμων που παράγονται στην περιοχή διότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο μόλυβδος έχει μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή. Το εργοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση μερικών μέτρων από το χωριό. Η παραγωγή σε αυτό διακόπηκε και δεν πρόκειται να αρχίσει ξανά έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της μόλυνσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.