Οι ρίζες του κόσμου οδηγούν στον ελληνικό πολιτισμό τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε και φέτος στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία για να τιμήσει την εθνική επέτειο του Ελληνισμού.

Ο κ. Μπλούμπεργκ εξέφρασε το θαυμασμό του για τα ελληνικά ιδεώδη, εξαίροντας ιδιαίτερα τη «σημαντική συμβολή» της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην οικονομική, εκπαιδευτική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.

«Ζήτω η Ελλάς» αναφώνησε ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, λέγοντας ότι την Κυριακή θα λάβει μέρος στην ελληνική παρέλαση, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ευχαρίστησε τον οικοδεσπότη για τα όσα ανέφερε και για τα «φιλελληνικά αισθήματά» του, ενώ μίλησε για τα επίκαιρα μηνύματα της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στους γιορτασμούς της Ομογένειας για την εθνική μας επέτειο, απηύθυνε απόψε σύντομο χαιρετισμό κατά την καθιερωμένη ετήσια τελετή που έγινε στο Μπόουλινγκ Γκριν, στην περιοχή της Γουόλ Στριτ, για την έπαρση της ελληνικής σημαίας, παρουσία αγήματος ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στο νόημα της ελληνικής επανάστασης του 1821, στα διαχρονικά μηνύματα εκείνου του αγώνα για λευτεριά και αξιοπρέπεια, επαινώντας παράλληλα τις προσπάθειες των ομογενών να διατηρήσουν την ελληνική κληρονομιά.