Πλήρως ικανοποιημένος δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

«Πετύχαμε όχι μόνον τον πλήρη συντονισμό του NATO σε όλες τις επιχειρήσεις της αποστολής, αλλά και την ακριβή εφαρμογή του ψηφίσματος του ΟΗΕ. Η Συμμαχία δραστηριοποιείται προς υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού, η Ιταλία δεν μετέχει σε πόλεμο και ούτε εννοεί να το πράξει», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Καταβάλλουμε όλοι προσπάθεια ώστε να πετύχουμε από τον Καντάφι κατάπαυση του πυρός. Η λήξη των εχθροπραξιών από μέρος του Συνταγματάρχη είναι προϋπόθεση για κάθε διαμεσολάβηση. Στην συνέχεια θα αρχίσει η φάση της διπλωματίας» επεσήμανε ο Καβαλιέρε. Σήμερα το ιταλικό κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει πράσινο φω στην συμμετοχή της χώρας στην διεθνή αποστολή «Αυγή της Οδύσσειας».

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, σε περίπτωση πραγματικής κατάπαυσης του πυρός, δεν αποκλείεται να αναπτυχθεί διπλωματική πρωτοβουλία του ίδιου του ιταλού πρωθυπουργού, για απευθείας διάλογο με τον Καντάφι.