Οι συμμαχικές δυνάμεις άρχισαν ξανά πριν από λίγο τις αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη και συγκεκριμένα στην πόλη Ταζούρα 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης όπου υπάρχει μεγάλη στρατιωτική βάση. Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται και στην πόλη Σέμπχα, προπύργιο του Καντάφι, 750 χλμ. νότια της Τρίπολης στο νότο της Λιβύης.

Λίβυοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές και τις πυραυλικές επιθέσεις των δυνάμεων του συνασπισμού στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο νοσοκομείου και ορισμένα θύματα δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Δημοσιογράφοι του Ρόιτερς είχαν πρόσβαση στο νεκροτομείο και αυτή είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται σε ξένους δημοσιογράφους στην Τρίπολη να δουν νεκρούς από επιθέσεις των δυνάμεων του συνασπισμού σε νεκροτομείο.

Λίβυος αξιωματούχος είπε ότι τα θύματα είναι πολίτες και ορισμένοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν χθες. Ορισμένοι θα ταφούν χωρίς να αναγνωριστούν τα στοιχεία τους.

Η Τυνησία πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία του Μουάμαρ Καντάφι και των πέντε μελών της οικογένειας μετά την απόφαση του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητική πηγή στην Τύνιδα που ζήτησε να μην κατονομαστεί.