Μεγάλο κύκλωμα πορνείας γυναικών από την Ασία και κυρίως από την Κίνα, το οποίο λειτουργούσε στην παλιά Λευκωσία, φαίνεται ότι εξάρθρωσε η κυπριακή αστυνομία.

Ως ύποπτη συνελήφθη γυναίκα από την Κίνα, ενώ στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται και αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Αναζητούνται επίσης άλλα δύο άτομα.

Η ύποπτη, η οποία φέρεται να είναι επικεφαλής του κυκλώματος, οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης της.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι στο κύκλωμα εμπλέκεται και υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες.

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο αξιωματικός μπαινόβγαινε στα σπίτια που λειτουργούσαν ως οίκοι ανοχής και ότι παρενέβη σε δύο περιπτώσεις όταν συνελήφθησαν δύο Κινέζες.

Στα σπίτια βρίσκονταν 25 γυναίκες από την Κίνα, μεταξύ τους και μια ανήλικη ηλικίας 15 χρόνων. Βρέθηκαν επίσης χρήματα, προφυλακτικά και άλλα τεκμήρια.

Τον αξιωματικό είχε κατονομάσει Κινέζα η οποία συνελήφθη πριν από ένα μήνα. Στη κατάθεση της είπε, ότι η Κινέζα επικεφαλής του κυκλώματος την εξώθησε στην πορνεία και ότι τόσο η ίδια όσο και άλλες Κινέζες υποχρεώνονταν να έρχονται σε σεξουαλική επαφή με τον εν λόγω αξιωματικό και άλλους πελάτες.

Ανέφερε επίσης ότι ο αξιωματικός βοηθούσε επ’ αμοιβή Κινέζους που συλλαμβάνονταν ή που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην είσοδό τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Για την υπόθεση, πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό τον Αρχηγό του Σώματος Μιχάλη Παπαγεωργίου.