Η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε πως οι πιστές δυνάμεις στον Μουάμαρ Καντάφι έχουν εκκαθαρίσει πλήρως από τους αντικαθεστωτικούς την πόλη της Αντζαμπίγια στα ανατολικά, η οποία βομβαρδίσθηκε απηνώς προτού εισβάλλουν τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Σε έκτακτο μήνυμά της, που προβλήθηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες η λιβυκή κρατική τηλεόραση ενημέρωνε τους τηλεθεατές της πως «η πόλη της Αντζαμπίγια εκκαθαρίσθηκε από τους μισθοφόρους και τους τρομοκράτες που σχετίζονται με την οργάνωση της Αλ Κάιντα», αναφερόμενη στους αντιφρονούντες, που μάχονται για την ανατροπή του καθεστώτος.

Η μετάδοση αυτή εκτιμάται πως έγινε προκειμένου να σπείρει τον πανικό μεταξύ του πληθυσμού της πόλης και των δυνάμεων των αντικαθεστωτικών που την υπερασπίζονται.

Όπως ανακοίνωσαν οι αντιφρονούντες οι δυνάμεις του Καντάφι, που έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά της στρατηγικής σημασίας πόλης της Αντζαμπίγια, απέκοψαν σήμερα την κύρια οδική αρτηρία που τη συνδέει με τη Βεγγάζη, ορμητήριο των εξεγερμένων στα ανατολικά της χώρας.

Άμαχοι και ένοπλοι αντικαθεστωτικοί σχηματίζουν με τα οχήματά τους μία μακρά σειρά μπροστά από τα πρατήρια βενζίνης πριν κατευθυνθούν προς το Τομπρούκ, ανατολικά της Αντζαμπίγια. Άλλοι αντικαθεστωτικοί οργάνωναν οδοφράγματα στις οδούς της πόλης.

Οι δυνάμεις του Καντάφι σφυροκόπησαν σήμερα με το πυροβολικό τους και την πολεμική αεροπορία την Αντζαμπίγια, τελευταίο οχυρό των αντικαθεστωτικών πριν τη Βεγγάζη, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας είκοσι άλλους.

Όπως δηλώνουν πηγές των ανταρτών, η ανατολική πόλη της Μπρέγκα έχει ανακαταληφθεί πλήρως από τις δυνάμεις του Καντάφι, οι οποίες εξακολουθούν την προέλασή τους.

«Χάσαμε πλήρως την πόλη. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυνάμεις του Καντάφι», παραδέχθηκε ένας από τους αντικαθεστωτικούς, ονόματι Νάσερ, στην Αντζαμπίγια.