Ένα ακόμη πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας κηρύχθηκε σήμερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το εν λόγω εργοστάσιο είναι το δεύτερο μετά τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής στο οποίο καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας «Οι ιαπωνικές αρχές ενημέρωσαν την ΙΑΕΑ ότι η εταιρεία ηλεκτροδότησης της Ιαπωνίας Tohoku κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρώτου βαθμού (το πιο χαμηλό επίπεδο) το πυρηνικό εργοστάσιο Οναγκάβα»

Οι τρεις αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου Οναγκάβα «είναι υπό έλεγχο» σύμφωνα με τις ιαπωνικές αρχές και ο συναγερμός κηρύχθηκε μετά την καταγραφή επιπέδων ραδιενέργειας που ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια στη ζώνη κοντά στον πυρηνικό σταθμό.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα σε ένα ακόμη πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας, το δεύτερο, μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα την Παρασκευή, καθώς καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

Τέλος η ΙΑΕΑ επεσήμανε ότι «οι ιαπωνικές αρχές προσπαθούν να καθορίσουν την πηγή της ραδιενέργειας».