Είκοσι δύο νέες κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του αμερικανού στρατιώτη Μπράντλι Μάνινγκ, ο οποίος κρατείται ως κατηγορούμενος για την παράδοση χιλιάδων απορρήτων εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks, ανάμεσά τους και η κατηγορία της «συνεργασίας με τον εχθρό», ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η κατηγορία της συνεργασίας με τον εχθρό επισύρει τη θανατική ποινή, ωστόσο η κατηγορούσα αρχή αποφάσισε ότι δεν θα ζητήσει την επιβολή της, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής δικαιοσύνης για την περιφέρεια της Ουάσινγκτον Τζον Χάμπερλαντ, προσθέτοντας ότι ο 23χρονος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο νεαρός αναλυτής πληροφοριών στο Ιράκ, κατά του οποίου έχουν απαγγελθεί ήδη 12 κατηγορίες, κρατείται στην απομόνωση σε στρατιωτική φυλακή της Βιρτζίνια.

Κατηγορείται ότι παρέδωσε στον ιστότοπο WikiLeaks, ο οποίος στη συνέχεια τα δημοσίευσε, στρατιωτικά έγγραφα για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και χιλιάδες εμπιστευτικά διπλωματικά τηλεγραφήματα των ανά τον κόσμο πρεσβειών των ΗΠΑ.