Υπό τον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλωτών πέρασαν ορισμένες περιοχές της Τρίπολης, σύμφωνα με έναν κάτοικο της λιβυκής πρωτεύουσας, ο οποίος μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Ορισμένες περιοχές είναι υπό τον έλεγχο των διαφωνούντων, άλλες, κυρίως αυτές γύρω από το Μπαμπ αλ-Αζίζια (η περιοχή όπου διαμένει ο λίβυος ηγέτης ) είναι υπό τον έλεγχο των υποστηρικτών του Καντάφι και του στρατού. Εμείς μένουμε μέσα. Είναι πολύ επικίνδυνο να βγει κανείς έξω στην Τρίπολη» πρόσθεσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έφτασε νωρίτερα στην πρωτεύουσα από την πόλη Ζαουίγια η οποία ελέγχεται πλήρως από την αντιπολίτευση καθώς εκεί δεν υπάρχουν στρατιώτες.

Άλλος μάρτυρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και σε τρεις πόλεις στην περιοχή των Δυτικών Όρεων, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης. «Όλοι οι άνθρωποι στα Δυτικά Όρη ξεκίνησαν να συστήνουν τοπικές επιτροπές για να αυτοοργανωθούν. Οργανώνουν την ασφάλειά τους και όλες τις υποθέσεις τους αυτόνομα» είπε.

Πρόκειται για τις πόλεις Γιέφρεν, Ζεντέν και Τζάντου. Ωστόσο υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης παραμένουν άλλα μέρη της ίδιας περιοχής, η οποία είναι προπύργιο των Βερβέρων.