Καθ’ οδόν προς την Τυνησία σταμάτησαν οι λιβυκές αρχές 250 Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω των ταραχών.

Οι περισσότεροι από αυτούς, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu», είναι εργάτες του κατασκευαστικού τομέα που εγκατέλειψαν την περιοχή όπου εργάζονταν και κινήθηκαν προς το συνοριακό σταθμό Ρας αλ Ζιντίρ χθες το βράδυ προκειμένου να φύγουν στην Τυνησία.

Ωστόσο οι δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης δεν τους επέτρεψαν να φύγουν από τη χώρα και τους κάλεσε να  επιστρέψουν στους τόπους εργασίας τους.

Σύμφωνα με το «Anadolu», ο πρέσβης της Τουρκίας στην Τυνησία Ακίν Αλγκάν θα μεταβεί στο συνοριακό σταθμό Ρας αλ Ζιντίρ εντός της ημέρας.

Μέχρι σήμερα, πάντως, περισσότερα από 8.437 άτομα, μεταξύ των οποίων και 59 ξένοι υπήκοοι, μεταφέρθηκαν στην Τουρκία στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης εκκένωσης ξένων που βρίσκονται στη Λιβύη.

Η επιχείρηση που συντονίζεται από κέντρο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών περιλαμβάνει C-130 της πολεμικής αεροπορίας και μεταγωγικά του εμπορικού ναυτικού, μεταξύ των οποίων και ταχύπλοα μεταγωγικά που χρησιμοποιούνται στις συγκοινωνίες της Κωνσταντινουπόλεως.