Εκατοντάδες Ρώσοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, επέστρεψαν στην πατρίδα τους από τη Λιβύη με τα 4 αεροπλάνα που έφτασαν στη χώρα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ανάμεσα στους απομακρυνθέντες είναι και επικεφαλής ρωσικών κρατικών εταιριών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Λιβύη σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Σε μία δεύτερη φάση της επιχείρησης εκκένωσης, το επιβατηγό πλοίο «Holy Stefan», το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι του Μαυροβουνίου και κατευθύνεται προς τη Λιβύη, θα παραλάβει περίπου 1.000 Ρώσους, Τούρκους και Σέρβους που εργάζονται σε ρωσικές εταιρίες στη Βόρειο Αφρική.

Επιβάτες οι οποίοι αποβιβάστηκαν από αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Μόσχας, Ντομοντόντεβο, περιέγραψαν τις σκηνές βίας που εκτυλίσσονται στη Λιβύη.

«Μαχητικά αεροσκάφη υπερίπταντο πάνω από τα κεφάλια μας, ενώ πραγματοποιούνταν και οδομαχίες», είπε η Ναντέσα Ντανιλόβα και πρόσθεσε: «Πυροβολούσαν πολίτες. Υπάρχει μεγάλη αιματοχυσία».

Ο Ναΐλ Σαμπιμπούλιν, ο οποίος δήλωσε διευθυντής της ρωσικής εταιρίας Tatneft, είπε ότι ριπές από αυτόματα όπλα ακούγονταν στη διάρκεια της νύχτας. «Είναι εμφύλιος πόλεμος», σχολίασε ο ίδιος.