Τουλάχιστον 1.000 νεκροί είναι ο απολογισμός της εξέγερσης σύμφωνα με πρώην επικεφαλής του πρωτοκόλλου του Μουαμάρ Καντάφι, Νούρι Ελ-Μισμάρι, ο οποίος μάλιστα υποστηρίζει ότι ο Λίβυος ηγέτης έχει χάσει τα πάντα.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Καντάφι, ο οποίος από το φθινόπωρο βρίσκεται στη Γαλλία για λόγους υγείας και του οποίου οι λιβυκές αρχές ζητούν την έκδοση στην Τρίπολη, δήλωσε χθες ότι από τους 1.000 νεκρούς οι 600 είναι από

«Θα πέσει. Θα ήταν τυχερός αν σκοτωνόταν, αλλιώς ο κόσμος θα θελήσει να τον δικάσει όπως τον Σαντάμ Χουσέιν», εκτίμησε ο Ελ-Μισμάρι.

«Ο Μουάμαρ Καντάφι δεν έχει ούτε το 5% της χώρας στο πλευρό του. Κοντά του έχει μόνο την κλίκα του, τα μέλη της οποίας δεν πολεμούν για εκείνον αλλά για τους εαυτούς τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν μισθοφόροι. Είναι έτοιμοι να σκοτώσουν κόσμο. Πυροβολούν στα τυφλά. Η Πολεμική Αεροπορία δεν ήθελε να βομβαρδίσει πολίτες» πρόσθεσε.

Η Τρίπολη κατηγορεί τον Ελ-Μισμάρι για «υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος» και έχει ζητήσει από τις γαλλικές αρχές την έκδοσή του.

Ο πρώην επικεφαλής του πρωτοκόλλου του Καντάφι συνελήφθη στην Γαλλία στις 29 Νοεμβρίου 2010, αλλά αφέθηκε ελεύθερος δεκαπέντε ημέρες αργότερα.