Η αποκάλυψη σειράς σκανδάλων στην Ινδία, ειδικά στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, οδήγησαν τον πρωθυπουργό της χώρας στην εξαγγελία αυστηρών μέτρων για να παταχθεί το φαινόμενο.

«Η κυβέρνησή μας έχει δεσμευτεί να καταδιώξει αυτούς που ευθύνονται, όποιες θέσεις και αν κατέχουν», δήλωσε ο Μανμοχάν Σινγκ σε τηλεοπτική συζήτηση με Ινδούς δημοσιογράφους.

«Μπορεί κάποιοι να λένε πως είμαστε μια ανίκανη κυβέρνηση, πως είμαι ένας ανίκανος πρωθυπουργός , όμως εμείς παίρνουμε στα σοβαρά την δουλειά μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε εδώ για να κυβερνήσουμε και να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μόλις εμφανίζονται και να ωθήσουμε την χώρα προς τα μπροστά», υπογράμμισε.

Ο 78χρονος Σινγκ δέχεται τους τελευταίους μήνες ισχυρές πιέσεις να λάβει μέτρα κατά της διαφθοράς, κυρίως όταν αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση έχασε έσοδα ύψους 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων όταν οι αρμόδιες αρχές τηλεπικοινωνιών παραχώρησαν επικερδείς άδειες και φάσματα συχνοτήτων σε τιμές χαμηλότερες από εκείνες της αγοράς.