Σύμφωνα με τη διευθύντρια ειδήσεων ενός τηλεοπτικού δικτύου της Ρωσίας η Κάτια Ζατουλιβέτερ, βοηθός μέλους του βρετανικού Κοινοβουλίου, που συνελήφθη πέρυσι με την υποψία της κατασκοπείας, επιθυμεί να εργαστεί στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Η Κάτια Ζατουλιβέτερ, 25 ετών, που εργαζόταν για έναν βουλευτή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών που είναι μέλος της επιτροπής άμυνας του βρετανικού Κοινοβουλίου ενδέχεται να απελαθεί από τη Βρετανία.

Ακολουθώντας τα βήματα της ρωσίδας κατασκόπου Άννα Τσάπμαν, που μετά την απέλασή της από τις ΗΠΑ έχει γίνει τηλεπερσόνα στη χώρα της, η Ζατουλιβέτερ συνομιλεί με τους υπεύθυνους ενός ρωσικού αγγλόφωνου τηλεοπτικού δικτύου.

«Ενδιαφερόμαστε να συνεργαστούμε με την Κάτια Ζατουλιβέτερ και το γνωρίζει», ανέφερε η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, η διευθύντρια ειδήσεων του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RT, σε ανακοίνωσή της. «Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες μας με την Κάτια», πρόσθεσε.

Η κράτηση της Ζατουλιβέτερ, καθώς και η απέλαση ενός βρετανού δημοσιογράφου της εφημερίδας Γκάρντιαν από τη Ρωσία, προκάλεσαν ένταση στις ρωσοβρετανικές σχέσεις που θα προσπαθήσει να εξομαλύνει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που αρχίζει σήμερα διήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο.

Η Ρωσία έχει απορρίψει τις κατηγορίες της Βρετανίας για κατασκοπεία ως «παρανοϊκή κατασκοπομανία», ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι η Ζατουλιβέτερ βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Βρετανία.