Η φαινομενικά αδιάφορη στάση της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη Βρετανία έχει μια πολύ λυπηρή εξήγηση. Η αγαπημένη της αδερφή πέθανε μόλις λίγες μέρες πριν από το ταξίδι, βυθίζοντας τη σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν στο πένθος.
Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έχασε την 93χρονη αδερφή της, Αν-Μαρί Τρογνέ, την περασμένη εβδομάδα, αλλά παρ’ όλα αυτά συνόδευσε τον σύζυγό της, πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τη Daily Mail.
Αυτή η βασική πληροφορία εξηγεί γιατί η συμπεριφορά της χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «αμήχανη» ή «ψυχρή», ειδικά όταν φάνηκε να αγνοεί το προσφορά χεριού του συζύγου της κατά την άφιξη στο RAF Northolt.
«Αυτή είναι η κύρια αιτία που η κυρία Μακρόν δείχνει τόσο καταβεβλημένη και άβολη δίπλα στον σύζυγό της», εξηγεί πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού. «Η κυρία Μακρόν λάτρευε την αδερφή της και η απώλεια την έχει επηρεάσει βαθύτατα».
Παρά τον πόνο της, η ίδια θεώρησε καθήκον της να παραβρεθεί στη Βρετανία, αν και βρισκόταν σε περίοδο πένθους.
Τα βλέμματα στράφηκαν προς την Μπριζίτ όταν προσγειώθηκαν την Τρίτη στο RAF Northolt, με την Πριγκίπισσα της Ουαλίας και τον σύζυγο της να τους υποδέχονται, ενώ εκείνη φάνηκε να απομακρύνεται από τον πρόεδρο.
Η ψυχρότητα αυτή έρχεται μετά από το χθεσινό βίντεο από την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Ανόι, όπου φαινόταν να έχει χαστουκίσει τον Μακρόν κατά την άφιξη — περιστατικό που και οι δύο χαρακτήρισαν ως στιγμιαίο ξέσπασμα στη διάρκεια μιας μικροδιαφωνίας, αρνούμενοι κατηγορηματικά οποιαδήποτε σεξουαλική ή σωματική κακοποίηση.
Το νέο παιδί του πένθους είναι η Αν-Μαρί, η μεγαλύτερη αδερφή και μέντορας της Μπριζίτ, η οποία απεβίωσε στις 3 Ιουλίου στην Αμιάν, την πόλη καταγωγής της προέδρου και του προέδρου.
Επιπλέον, συνδέεται στενά και με την επικείμενη δίκη τεσσάρων ατόμων στο Παρίσι για συκοφαντικά σχόλια και ηλεκτρονικό εκφοβισμό εναντίον της, με κατηγορίες περί παιδεραστίας, γελοιοποίησης του φύλου και της διαφοράς ηλικίας με τον Μκαρόν. Η διαδικασία ξεκινά την Πέμπτη.
Η Μπριζίτ, που υπέβαλε μήνυση για διαδικτυακή παρενόχληση, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές ψεύτικες κατηγορίες – σε μία περίπτωση μάλιστα, μια κατηγορία – ότι δήθεν ήταν γεννημένη αγόρι – ξεκίνησε από τέσσερις άνδρες, ανάμεσά τους ένας δημοφιλής στα social media συνομωσιολόγος γνωστός ως «Ζοέ Σαγκάν».
Το 2024, δύο γυναίκες υποχρεώθηκαν να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 8.000 € αφού είχαν αποκαλέσει την Πρώτη Κυρία «τρανς» σε βίντεο στο YouTube, προκαλώντας την καταδίκη τέτοιων μισαλλόδοξων και επιθετικών θεωριών.
Οι φήμες – που εξελίχθηκαν σε επιθέσεις από τη Λεγόμενη Άκρα Δεξιά – είχαν ενταθεί κατά την προεκλογική περίοδο του 2022, με τους επικριτές να ισχυρίζονται πως η Μπριζίτ είναι «κάλυμμα» για μια δήθεν κρυφή ομοφυλοφιλική ζωή του Μακρόν. Και ο Εμανουέλ είχε απαντήσει λέγοντας ότι η σύζυγός του «μοιράζεται μαζί μου όλη τη ζωή».
Η επίσημη επίσκεψη των Μακρόν στη Βρετανία συνεχίζεται έως και την Πέμπτη, οπότε και θα επιστρέψουν στο Παρίσι.