Γύρω στους 1.000 διαδηλωτές εξακολουθούν να βρίσκονται έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού της Τυνησίας στο κέντρο της Τύλιδας, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Οι περισσότεροι από αυτούς πέρασαν και δεύτερη νύκτα στο μεγάλο πάρκο της Κάσμπα αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Η κυβέρνηση είναι σαν καρκίνωμα, πρέπει να καθαρίσουμε τα πάντα», λένε και προειδοποιούν ότι δεν θα φύγουν αν δεν παραιτηθεί η κυβέρνηση. 

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Παιδείας Τάιεμπ Μπακούτς ανακοίνωσε χθες ότι επίκειται ανασχηματισμός της κυβέρνησης και τάχθηκε προσωπικά υπέρ της διατήρησης των υπουργών που υπηρέτησαν το καθεστώς του Μπεν Άλι στο όνομα «της συνέχειας του κράτους».

Η μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας καταβάλλει προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού και έχουμε ενθαρρυνθεί από τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φίλιπ Κρόουλι.

Σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή  ο υπουργός Περιφερειακής ανάπτυξης Νέζιμπ Σέμπι, ηγέτης κόμματος της αντιπολίτευσης που συμμετέχει στη μεταβατική κυβέρνηση, ανακοίνωσε  την αποδέσμευση έκτακτης βοήθειας ύψους 260 εκατομμυρίων ευρώ για τις φτωχότερες αγροτικές περιοχές της χώρας.

Το ποσό της βοήθειας προορίζεται για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, για την αποζημίωση των εμπόρων που υπέστησαν ζημίες κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης και των οικογενειών των δεκάδων μαρτύρων που σκοτώθηκαν κατά την αιματηρή καταστολή των ταραχών.