Την τιμητική του θα έχει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 καθώς τα 38 έργα του θα παρουσιαστούν σε πολλές διαφορετικές γλώσσες από ισπανικά και αραβικά ως ουρντού, στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο.

Τα έργα θα παρουσιάσουν διαφορετικοί θίασοι από όλον τον κόσμο.

Το θέατρο Globe, που χτίστηκε στις όχθες του Τάμεση εκεί που βρισκόταν το θέατρο του Σαίξπηρ το οποίο κάηκε το 1613, θα οργανώσει σε διάστημα έξι εβδομάδων ειδικές παραστάσεις αρχίζοντας από τις 23 Απριλίου 2012, επέτειο του θανάτου του συγγραφέα.

Τα έργα του Σαίξπηρ θεωρούνται εδώ και πολλά χρόνια ως μια διεθνής γλώσσα και έχουν αποδείξει ότι ακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο μιλούν οι άνθρωποι, τονίζεται σε ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Globe Ντόμινικ Ντρόνγκουλ στην ιστοσελίδα του θεάτρου.

Ανάμεσα στα έργα είναι «Ο Βασιλιάς Ληρ» που θα παρουσιαστεί στην γλώσσα των αβοριγίνων της Αυστραλίας, αλλά και το «Αγάπης Αγώνας Άγονος», στη νοηματική γλώσσα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.