Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνει εδώ και δύο χρόνια η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού που προσπαθεί να βρει το δίκιο της στα δικαστήρια, καθώς νοίκιασε ένα σπίτι της αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων και ο νοικάρης το μετέτρεψε παράνομα σε Airbnb.

Η 31χρονη Nikeeta Sriram αγόρασε το 2022 ένα ακίνητο στο Λος Άντζελες που βρήκε σε «τιμή ευκαιρίας», με βάση τις ανέσεις που περιείχε. Συγκεκριμένα αποτελούνταν από δύο διαμερίσματα, με το πρώτο να περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και το δεύτερο ένα υπνοδωμάτιο και ένα πατάρι.

Εκείνη την περίοδο έμενε εκτός περιοχής, οπότε έβαλε αγγελία ενοικίασης και το μίσθωσε στον 36χρονο Nicholas Jarzabek. «Φαινόταν ο τέλειος ενοικιαστής», είπε στους Los Angeles Times, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως ο άνδρας έδινε ενοίκιο 8.500 δολαρίων το μήνα. Για ένα χρόνο ήταν τυπικός στις πληρωμές και ποτέ δεν έκανε αίτημα για κάποια επισκευή, αλλά τα πράγματα άλλαξαν τον Δεκέμβριο του 2023.

Τότε, κλήθηκαν αστυνομικοί στο διαμέρισμα γιατί άγνωστοι ενεργοποίησαν το σύστημα συναγερμού και τελικά αποδείχθηκε πως ήταν επισκέπτες που νοίκιασαν το σπίτι μέσω Airbnb.

Η Nikeeta Sriram έψαξε στη δημοφιλή ιστοσελίδα και ανακάλυψε σχετική αγγελία από κάποιον Rich Jacobs, που μίσθωνε το πρώτο διαμέρισμα για 688 δολάρια και το δεύτερο για 496 δολάρια.

Μάλιστα, υπήρχε ψευδής διεύθυνση και μόνο εσωτερικές φωτογραφίες, ενώ το κέρδος υπολογίζεται 215.954 δολάρια το λιγότερο.

Η γειτονιά που βρίσκεται το σπίτι της Nikeeta Sriram

Δικαστικές περιπέτειες

Η γυναίκα αμέσως ζήτησε να κατέβει η αγγελία και έλαβε για απάντηση: «Αγαπητή Nikeeta, καλωσορίσατε και σας ευχαριστώ. Θα περάσετε υπέροχα εδώ».

Αμέσως απευθύνθηκε σε δικηγόρο και κατέθεσε αίτηση έξωσης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, με τον Nicholas Jarzabek να συνεχίζει να νοικιάζει το ακίνητο και να λαμβάνει κανονικά τα λεφτά του, αλλά χωρίς να πληρώνει την ιδιοκτήτρια.

Το Business Insider έγραψε σε δημοσίευμα πως ο άνδρας εντοπίστηκε να μένει μόνιμα στη Βρετανία και παρά την πρωτοφανή απάτη, οι αρχές δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν, αλλά και ούτε να ασκήσουν δίωξη, μέχρι να λυθεί το θέμα της έξωσης.

Πριν λίγο καιρό η Nikeeta δικαιώθηκε στα δικαστήρια, αλλά πρέπει να περιμένει πριν μπει στο σπίτι της και δεν μπορεί να αλλάξει ακόμη κλειδαριές, αφού σε τέτοια περίπτωση θα συλληφθεί.

«Είναι απίστευτο… Αν κάνω κάτι, θα βρεθώ εγώ στη φυλακή. Ο σερίφης έλαβε ένταλμα να μπει στο σπίτι, όμως πρέπει να περιμένω, γιατί υπάρχει λίστα αναμονής σε τέτοιες υποθέσεις», είπε η 31χρονη, με την δικαστική της περιπέτεια να μην έχει τελειώσει ακόμη.