Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν μετά από κατάρρευση εξέδρας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία Νουέβο Λεόν του βόρειου Μεξικού, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Η τραγωδία σημειώθηκε την ώρα που ο κεντροαριστερός υποψήφιος για την προεδρία, Χόρχε Αλβάρες Μάινεζ, εκφωνούσε ομιλία στην πόλη Σαν Πέδρο Γκαρζά Γκαρσία, κοντά στο Μοντερέι. «Η κατάρρευση προκλήθηκε λόγω ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή», είπε ο Μάινεζ σε μια ανάρτηση στο X.

Δραματικά πλάνα δείχνουν τη στιγμή που το σύστημα φωτισμού κατέρρευσε, ενώ πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στη σκηνή. Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον Μάινεζ να χαιρετά τους υποστηρικτές του και στη συνέχεια να τρέχει για να σωθεί, καθώς κατέρρευσε μέρος της κατασκευής, όπως μεταδίδει το BBC.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Σάμουελ Γκαρσία, προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους λόγω των καταιγίδων και των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.
«Αν μπορείτε, αποφύγετε να βγείτε έξω γιατί υπάρχουν καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι. Θα σας κρατάω ενήμερους», έγραψε στο Χ.

Ο Μάινεζ είναι υποψήφιος του κόμματος Citizens’ Movement και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις. Σε ανάρτησή του στο Χ, είπε ότι ο ίδιος δεν τραυματίστηκε από την κατάρρευση, αλλά πολλά μέλη της ομάδας του τραυματίστηκαν.