Ο Ουκρανός υπουργός Γεωργίας Μίκολα Σόλσκι παραιτήθηκε, δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφαντσούκ, εν μέσω καταγγελιών ότι εμπλέκεται σε παράνομη απόκτηση κρατικής γης αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Κοινοβούλιο «έλαβε επιστολή παραίτησης από τον Μίκολα Σόλσκι», δήλωσε ο Στεφαντσούκ στο Facebook, επισυνάπτοντας στο μήνυμά του τη χειρόγραφη επιστολή.

Ο ίδιος πρόσθεσε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι η παραίτηση του υπουργού θα εξεταστεί σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της ολομέλειας της Βουλής.

Αρνούμενος τις κατηγορίες, ο υπουργός, που επέβλεπε τη βιομηχανία σιτηρών κατά τη διάρκεια του πολέμου με τη Ρωσία μετά τον διορισμό του – τον Μάρτιο του 2022 – δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο ανέκυψαν τώρα οι ισχυρισμοί αυτοί που σχετίζονται με περιστατικά του 2017 και του 2018.

«Δεν συμφωνώ με τους ισχυρισμούς αυτούς», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Κίεβο ύστερα από ανακοίνωση από το Εθνικό Γραφείο της Ουκρανίας κατά της Διαφθοράς που εξηγούσε τα ευρήματα έρευνας.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «εν ενεργεία υπουργός» ηγείτο σχεδίου που είχε στόχο την απόκτηση κρατικής γης αξίας 291 εκατ. χρίβνια (7,35 εκατ. δολαρίων) και την απόπειρα για απόκτηση γης αξίας 190 εκατ. χρίβνια.

Πηγή: ΑΠΕ