Με τις προσήκουσες τιμές στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση, που διήρκεσε πάνω από μια ώρα και επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τον πρόεδρο Μακρόν να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην ορθόδοξη εκκλησία λόγω των συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο γάλλος πρόεδρος συνεχάρη τον Πατριάρχη για την απερίφραστη και ξεκάθαρη καταδίκη του πολέμου και για το παράδειγμα που δίνει ως κορυφαίος θρησκευτικός ηγέτης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Γαλλίας για την τιμητική πρόσκληση και τους καλούς του λόγους και του μετέφερε την ευλογία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για την καθ’ όλα επιτυχή διοργάνωση και διεξαγωγή των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

Εν τέλει, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή να επικρατήσει κατά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η αρχή της εκεχειρίας, η οποία ίσχυε ήδη από την αρχαιότητα.